2021-04-29 12:42:42• hírek • közlemény

Közel 200 kaplonyi kapta meg szerdán az oltást

Közel kétszáz embert tett szert részleges védettségre az új típusú koronavírussal szemben szerdán Kaplonyban.

"A megyei kormánybiztosi hivatal a mögöttünk lévő héten átiratban kérte fel valamennyi megyei helyhatóságot, hogy vegyen részt a lakosság tájékoztatásában. Kaplony község is meghirdette azt, hogy egyrészt mobil oltóközpont jöhet a településre, amennyiben ezt az emberek igénylik, illetőleg az online történő regisztrációban a községháza munkatársai szívesen segítenek azoknak, akik kevésbé jártasak a világhálón történő ügyintézésben. Péntek délig 186 fő jelentkezett, ez megyei összesítésben a második legtöbb. Ennek megfelelően Ákos község után szerdán Kaplonyba érkezett a kolozsvári katonai kórház oltással megbízott személyzete. A kaplonyi hivatal munkatársai igyekeztek beosztani a lakosokat, kit 11-re hívtak, kit 12-re, 13-ra stb. A cél az volt, hogy senkinek se kelljen nagyon sokat várakoznia. Ez többé-kevésbé sikerült, azoktól, akiknek mégis sokat kellett várniuk, ezúton is elnézést kérünk.



Szerencsére összességében problémamentes volt az oltás folyamata. Pár mozgásképtelen személyhez is sikerült eljutnia az oltóközpont munkatársainak. A lakosok türelmesen végigülték az oltás utáni elővigyázatossági negyedórás pihenést.


A Moderna oltóanyagot kapták meg a jelentkezők. Legközelebb egy hónap múlva fognak jönni, immár a második dózissal – időben tájékoztatni fogjuk a lakosokat, de célszerű érdeklődni is. Felmerült, hogy akkor hoznak további oltóanyagot, mégpedig olyat, amelyből a védettség eléréséhez elegendő mindössze egy oltást megkapnunk. Javallott arra a lehetőségre már most jelentkezni a hivatalban" - tájékoztat a kaplonyi önkormányzat.


"Köszönet illeti Altfatter Tamás prefektust, amiért személyesen is eljött Kaplonyba, illetve azért, mert szorgalmazta, hogy a vidékiek is otthonukhoz közel oltathassák be magukat" - tette hozzá Megyeri Tamás Róbert községvezető.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: